
Hoofdgerecht
Winterminestrone met boerenkool
4 personen
30 minuten
Boerenkool in de soep, is dat een goede combinatie? Jazeker! Probeer bijvoorbeeld eens deze minestrone met boerenkool.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes goudbruin en knapperig.
- Voeg de knoflook en ui toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon, wortel, courgette, tomatenblokjes, bonen en boerenkool toe en laat 15 minuten pruttelen op een lage stand.
- Kook de pasta de laatste 7 minuten mee.
- Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 11 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 6,6 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram spekblokjes
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1.5 liter kippenbouillon
- 1 winterwortel (in plakjes)
- 1 courgette (in plakjes)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 400 gram witte bonen (uitgelekt, blik)
- 250 gram boerenkool (panklaar)
- 150 gram fusilli
- 75 gram Parmezaanse kaas (in flinters)