
Hoofdgerecht, Lunch
Wintersalade met gemarineerde champignons en geitenkaas
4 personen
20 minuten
Een heerlijke wintersalade die je gemakkelijk kunt serveren tijdens de lunch of het avondeten. Geniet ervan!
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook en sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de champignons toe en bak deze in circa 8 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop intussen een dressing van de overige olijfolie en balsamicoazijn. Schep de gebakken champignons door de dressing, schep goed om en laat 5 minuten marineren.
- Verdeel de sla over borden. Schep de champignons en dressing erop. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen.
Bereidingstip
Vervang voor een nog lichtere salade de geitenkaas in dit recept door hüttenkäse.
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 sjalotjes (in dunne ringen)
- 500 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 75 gram gemengde sla
- 100 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
- 30 gram amandelen (grof gehakt)