
Lunch, Salades
Winterse boerenkoolsalade met bietjes en hazelnoten
4 personen
20 minuten
Boerenkoolsalade met bietjes en hazelnoten. Lekker winters en heel makkelijk te maken. Wist je dat boerenkool supergezond is? Let wel op, de salade moet minimaal 30 minuten rusten.
Werkwijze
- Klop de wijnazijn, olie, honing en knoflook met de helft van de feta tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk 2/3 van de dressing over de boerenkool en verdeel deze goed met je handen zodat alle boerenkool bedekt is.
- Laat de salade minimaal 30 minuten rusten, de boerenkool wordt dan wat zachter door het zuur van de azijn.
- Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
- Verdeel de bietjes, overige feta, hazelnoten en peterselie over de boerenkoolsalade en schenk de rest van de dressing erover.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 430 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 9 g |
- 4 eetlepels rodewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 150 gram feta (verbrokkeld)
- 200 gram boerenkool (panklaar, in dunne reepjes)
- 75 gram hazelnoten
- 500 gram gekookte bieten (in blokjes)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)