
Hoofdgerecht
Winterse ratatouille
4 personen
55 minuten
Zin in een overheerlijk groentestoof? Probeer dan deze winterse ratatouille! Deze ratatouille is extra winters door de wintergroenten als knolselderij en winterpeen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de pastinaken, knolselderij, winterpeen en pompoen in 1-1,5 cm dikke plakken. Leg ze tegen elkaar in de ovenschaal, tot de schaal vol is.
- Verwarm de tomatenblokjes met sap, de paprika, tijm, zout en peper tot een saus. Giet over de groenten en zet de groenten in de oven. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur naar 160ºC en gaar de ratatouille in 35-40 minuten.
- 2 pastinaken (geschrapt)
- 0.5 knolselderij (geschild)
- 400 gram winterpenen (geschrapt)
- 400 gram pompoenen (geschild)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 200 gram geroosterde paprika's (fijngehakt, pot)
- 1 eetlepel verse tijm (gehakt)