Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje

Witlof schuitjes met roomkaas en Onze Trots gegrilde rosbief

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Witlof, roomkaas, frisse appel en de rijke smaak van Onze Trots gegrilde rosbief: een ultieme combinatie die samen hét ideale hapje voor bij de (december)borrel vormen! In een handomdraai gemaakt en ontzettend lekker.

Bereidingswijze

  1. Snijd het harde onderste gedeelte van de stronken witlof. Verwijder de zes buitenste blaadjes en spoel deze schoon. Dit worden de schuitjes.
  2. Snijd de appel in hele kleine blokjes en meng in een kommetje met de honing.
  3. Verdeel de schuitjes over een bord. Vul elk schuitje als eerste met een toefje roomkaas. Tip: Je kunt de roomkaas even kort roeren en vervolgens in een zakje doen zodat je het mooi kunt opspuiten.
  4. Leg vervolgens wat blokjes honing-appel, een plakje rosbief, een walnoot en als laatst een blaadje verse peterselie in de schuitjes.
  5. Bestrooi de witlof schuitjes naar smaak met een snuf zwarte peper en zout.
  • 2 stronken witlof
  • 12 plakken Onze Trots gegrilde rosbief
  • 200 gr roomkaas naturel
  • 1 appel
  • 12 ongezouten walnoten
  • 2 el honing
  • 4 takjes peterselie (vers)
borreldecemberkerst

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?