
Bijgerecht, Borrelhapje
Witlof schuitjes met roomkaas en Onze Trots gegrilde rosbief
4 personen
15 minuten
Witlof, roomkaas, frisse appel en de rijke smaak van Onze Trots gegrilde rosbief: een ultieme combinatie die samen hét ideale hapje voor bij de (december)borrel vormen! In een handomdraai gemaakt en ontzettend lekker.
Bereidingswijze
- Snijd het harde onderste gedeelte van de stronken witlof. Verwijder de zes buitenste blaadjes en spoel deze schoon. Dit worden de schuitjes.
- Snijd de appel in hele kleine blokjes en meng in een kommetje met de honing.
- Verdeel de schuitjes over een bord. Vul elk schuitje als eerste met een toefje roomkaas. Tip: Je kunt de roomkaas even kort roeren en vervolgens in een zakje doen zodat je het mooi kunt opspuiten.
- Leg vervolgens wat blokjes honing-appel, een plakje rosbief, een walnoot en als laatst een blaadje verse peterselie in de schuitjes.
- Bestrooi de witlof schuitjes naar smaak met een snuf zwarte peper en zout.
- 2 stronken witlof
- 12 plakken Onze Trots gegrilde rosbief
- 200 gr roomkaas naturel
- 1 appel
- 12 ongezouten walnoten
- 2 el honing
- 4 takjes peterselie (vers)