Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Witlof uit de oven
Hoofdgerecht

Witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan

1 persoon
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ben je fan van witlof? Dan moet je dit recept proberen: witlof uit de oven met rauwe ham en Parmezaanse kaas. Lekker en na 20 minuten in de oven kun je snel aanschuiven. Extra lekker door witlof uit eigen streek! 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof. Kook de witlof in 10-15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng het ei met de crème fraîche, tijm en tweederde van de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal.
  3. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer de witlof uit de oven met de ciabatta.
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
18 g
Vezels 5 g
Zout 3,5 g
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 ei
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 plakken rauwe hammen
  • 1 ciabattabroodje
eigen streekhamovenschotelwitlof

Ook interessant

Recepten

Bietensalade met kersen, granaatappel en feta

Recepten

No-bake cheesecake met Onze Trots kersen

Recepten

Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Recepten

Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs

Recepten

Zomerfruit-plaattaart met bosvruchtenijs

Recepten

Sabayon met gegrilde aardbeien

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?