Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Salades, Voorgerecht

Witlofsalade met fruit en blauwschimmelkaas

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Opzoek naar een lekker bijgerecht? Deze salade past erg goed bij ons meesterwerk uit de oven: Varkensfiletrollade met krieltjes en groente.

Presenteer deze salade in een grote schaal of vul per persoon een klein schaaltje. Maak het gerecht helemaal af met onze prachtige eetbare bloemen!

Extra benodigdheden

Een blender of staafmixer

Werkwijze

  1. Snijd de achterkant van de witlof en roodlof en maak de bladeren los. Doe ze in een grote kom.
  2. Verwijder het klokhuis van de peer en de appel en snijd ze in dunne parten. Meng ze door de lofbladeren.
  3. Doe de crème fraîche, blauwschimmelkaas, appelcider, olijfolie en het water in de blender en pureer tot een egale dressing. Je kunt hiervoor ook de staafmixer gebruiken. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de dressing door de salade.
  5. Strooi over de salade walnoten en rucola.
  • 2 stronken witlof
  • 2 stronken roodlof
  • 1 peer
  • 1 rode appel
  • 2 eetlepels Melkan crème fraîche
  • 50 gram blauwe schimmelkaas
  • 4 eetlepels Jillz appelcider
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 15 gram rucola
  • peper en zout
  • optioneel: eetbare bloemen
saladewitlof

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?