
Bijgerecht, Salades, Voorgerecht
Witlofsalade met fruit en blauwschimmelkaas
4 personen
20 minuten
Opzoek naar een lekker bijgerecht? Deze salade past erg goed bij ons meesterwerk uit de oven: Varkensfiletrollade met krieltjes en groente.
Presenteer deze salade in een grote schaal of vul per persoon een klein schaaltje. Maak het gerecht helemaal af met onze prachtige eetbare bloemen!
Extra benodigdheden
Een blender of staafmixer
Werkwijze
- Snijd de achterkant van de witlof en roodlof en maak de bladeren los. Doe ze in een grote kom.
- Verwijder het klokhuis van de peer en de appel en snijd ze in dunne parten. Meng ze door de lofbladeren.
- Doe de crème fraîche, blauwschimmelkaas, appelcider, olijfolie en het water in de blender en pureer tot een egale dressing. Je kunt hiervoor ook de staafmixer gebruiken. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing door de salade.
- Strooi over de salade walnoten en rucola.
- 2 stronken witlof
- 2 stronken roodlof
- 1 peer
- 1 rode appel
- 2 eetlepels Melkan crème fraîche
- 50 gram blauwe schimmelkaas
- 4 eetlepels Jillz appelcider
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels water
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 15 gram rucola
- peper en zout
- optioneel: eetbare bloemen