
Lunch, Voorgerecht
Witlofsoep met blauwe kaas
4 personen
35 minuten
Soep gemaakt van witlof en lekker pittig van smaak door de blauw kaas.
Werkwijze
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Bak het witlof en de aardappel circa 2 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen op middelhoge stand.
- Voeg de slagroom toe, pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper.
- Verkruimel wat blauwe kaas in de soep en garneer met een blaadje wit- of roodlof met extra kaas.
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 gram witlof (in repen)
- 1 aardappel (geschild, in blokjes)
- 750 milliliter kippenbouillon
- 200 milliliter slagroom
- 1 stukje blauwe kaas
- 4 blaadjes witlof (om te garneren) of 4 blaadjes roodlof (om te garneren)