
Hoofdgerecht
Witte asperges met mascarpone in bladerdeeg uit de oven met een gepocheerd eitje
2 personen
40 minuten
De lekkerste asperges komen uit eigen streek! Met het witte goud zet je gegarandeerd heerlijke gerechten op tafel. Probeer bijvoorbeeld onze asperges in bladerdeeg, met zalm en een gepocheerd eitje. Lekker én gemakkelijk. Ga jij ‘m maken?
Bereidingswijze
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een snuf zout toe. Kook de asperges 10 minuten.
- Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden.
- Rol de bladerdeeg uit en snijd er twee grote vierkanten van. Besmeer het midden van elke plak met een flinke eetlepel mascarpone. Breng op smaak met zwarte peper. Verdeel daarna de gerookte zalm erover en de voorgekookte asperges. Sluit af met citroenrasp.
- Vouw de twee buitenste punten van het bladerdeeg over de asperges, zodat je twee mooie pakketjes krijgt. Kluts één van de drie eieren en bestrijk de bladerdeeg pakketjes met ei. Bak in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.
- Pocheer de overige twee eieren. Serveer de witte asperge pakketjes direct uit de oven met een gepocheerd eitje en gehakte peterselie erop.
- 1 rol bladerdeeg
- 6 witte asperges - 450 gr totaal
- 2 flinke el mascarpone
- 200 gr gerookte zalm
- Rasp van 1/4 citroen
- 2 tl fijngehakte verse peterselie
- 3 eieren