Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Nagerecht

Witte chocoladefondue met fruit

6 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Het is tijd voor chocoladefondue! Een feestje voor de zoetekauwen én het ziet er ook nog eens gezellig uit.

Werkwijze

  1. Hak of breek de chocolade in kleine stukjes.
  2. Verwarm de melk au bain-marie. Laat de chocolade al roerend in de melk smelten.
  3. Roer eerst de boter erdoor en als die gesmolten is de slagroom.
  4. Giet de warme chocoladefondue over in de pan van een fonduestel. Houd de chocoladefondue warm.
  5. Prik stukjes fruit aan een fonduevork en doop in de fondue.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
18 g
  • 300 gram witte chocolade
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 40 gram boter
  • 100 milliliter slagroom
  • circa 750 gram fruit naar keuze (in stukjes) zoals:
  • banaan
  • kiwi
  • appel
  • ananas
  • aardbei
aardbeiananasappelfruitkerstkidskiwiwitte chocolade

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?