
Nagerecht
Witte chocoladefondue met fruit
6 personen
25 minuten
Het is tijd voor chocoladefondue! Een feestje voor de zoetekauwen én het ziet er ook nog eens gezellig uit.
Werkwijze
- Hak of breek de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de melk au bain-marie. Laat de chocolade al roerend in de melk smelten.
- Roer eerst de boter erdoor en als die gesmolten is de slagroom.
- Giet de warme chocoladefondue over in de pan van een fonduestel. Houd de chocoladefondue warm.
- Prik stukjes fruit aan een fonduevork en doop in de fondue.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Koolhydraten | 47 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 18 g |
- 300 gram witte chocolade
- 150 milliliter halfvolle melk
- 40 gram boter
- 100 milliliter slagroom
- circa 750 gram fruit naar keuze (in stukjes) zoals:
- banaan
- kiwi
- appel
- ananas
- aardbei