
Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Wolkeneitjes met parmaham en gruyère
4 personen
20 minuten
Bijzonder recept voor wolkeneitjes met parmaham en gruyère. Unieke manier om een heerlijk eitje te serveren. Ook leuk als borrelhapje tijdens de jaarwisseling.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 225ºC. Splits de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de ham, kaas, bosui en peterselie voorzichtig erdoor.
- Lepel het eiwitmengsel in 4 hoopjes op de bakplaat. Duw met een lepel de hoopjes in om een soort wolkje te vormen met een kuiltje aan de bovenkant. Hier komt later de eidooier in.
- Bak 6-8 minuten in de oven. Leg voorzichtig de eidooiers in de kuiltjes en bak weer 2-4 minuten in de oven. Garneer de wolkeneitjes met peterselie en serveer direct.
Bereidingstip
Doordat je de eidooier boven op het zachte wolkje eiwit niet lang genoeg bakt om volledig te stollen, is dit ontbijtgerecht niet aan te raden voor zieken, ouderen, zwangere vrouwen en heel jonge kinderen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 145 kcal |
Koolhydraten | 1 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 5 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,7 g |
- 4 eieren
- 3 plakken parmaham (fijngehakt) of 3 plakken rauwe hammen (fijngehakt)
- 50 gram gruyère (geraspt) of 50 gram jonge kaas (geraspt)
- 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
- 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) en peterselie (om te garneren)