
Word een echte grillmaster!
Ben jij een echte grillmaster of wil jij ook kunnen showen met je BBQ-skills? Dan hebben wij een paar handige tips voor je. Vanaf nu grill jij ook als een echte master.
BBQ-Tip 1
Het lekkerste stukje vlees vraagt om een juiste voorbereiding, om ervoor te zorgen dat je vlees het beste kan garen moet je vlees op kamertemperatuur zijn. Haal je vlees dus een half uurtje voor je gaat grillen uit de koelkast en laat het rustig op kamertemperatuur komen. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat je vlees aan de buitenkant al bijna aangebrand is terwijl de binnenkant nog gaar is. Wrijf je vlees in met peper en zout voor je hem op kamertemperatuur laat komen. Dit zorgt ervoor dat de sappen in het midden van het vlees meer smaak krijgen.
BBQ-Tip 2
Na het grillen is je vlees nog niet klaar. Een goed stuk vlees moet je eerst even laten rusten voor je het serveert. Door je vlees 5 minuutjes afgedekt door aluminiumfolie te laten rusten gaan de sappen van het vlees verder door het vlees heen stromen en dit geeft het vlees meer smaak en ook wordt het vlees er sappiger van.
BBQ-Tip 3
Vind je het ook altijd al zo vervelend als je kotelet of entrecote opkrult tijdens het grillen? Snijd dan een sneetje in het vet van de kotelet of entrecote en dit voorkomt dat het vlees gaat opkrullen.
Na al dat zware werk heeft een echte grill-master ook een beloning verdiend. Beloon jezelf met een heerlijke zomerse dorstlesser. Bijvoorbeeld een Brand Gose, een fris lichtzurig limites edition zomerbier met fruitige geuren. Of drink er een Leffe Zomer bij, een smaakvol, evenwichtig en verfrissend abdijbier.
Kijk op janlinders.nl/bbq voor ons uitgebreid barbecue assortiment.