
Hoofdgerecht
wortel-courgettenoedels met pindadressing
4 personen
25 minuten
Opzoek naar een recept boordevol groenten? Probeer deze heerlijke wortel-courgettenoedels met pindadressing.
Werkwijze
- Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller. Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.
- Kook de eieren circa 6 minuten. Verhit intussen een koekenpan op een hoge stand en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui 2 minuten en verdeel over kommen.
- Schep wat van de pindadressing over de wortel-courgettenoedels, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 320 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 4 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,9 g |
- circa 3 grote winterpenen (geschrapt)
- 2 courgettes
- 4 eetlepels pindakaas
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 limoenen (sap)
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eieren
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)