
Taart & cake
Wortelblondies met roomkaas
9 personen
15 minuten
De ‘blondies’ vinden hun oorsprong in Amerika. Wij maken er een vrolijke ‘Oranje’ variant van met wortel én roomkaas! Leuk om te maken met de kids én perfect voor op Koningsdag.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter los met de suiker. Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
- Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en roer kort tot een glad beslag. Schep de wortel erdoor en schep in de vorm.
- Klop de eidooier en sinaasappelrasp door de roomkaas. Lepel dit mengsel op het beslag en trek een lepel door het beslag voor een swirl.
- Bak in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd in stukken. Lekker met glazuur.
- 125 gram boter (gesmolten)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 1.5 theelepels speculaaskruiden
- 100 gram winterpenen (geraspt)
- 1 eidooier
- 1 sinaasappel (rasp)
- 100 gram roomkaas