
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Wortelsoep met kokos en koriander
4 personen
25 minuten
Zelf soep maken is makkelijk, en ook nog eens lekker! Dit recept voor wortelsoep met kokos en koriander zal bij veel mensen in de smaak vallen. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, komijn en wortel. Voeg de tomaten en bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten, tot de wortel zacht is.
- Pureer de soep. Roer de kokosmelk erdoor en kook zachtjes 2 minuten. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Roer de helft van de koriander door de soep.
- Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt erop. Bestrooi met de rest van de koriander en de amandelen.
Bereidingstip
Serveer tortillachips of naanbrood bij de soep.
Wijnadvies
Schenk bij deze wortelsoep een glas Sensas Grenache-Syrah RoseĢ.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 235 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 7 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 2 g |
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 verse gember (geschild, in plakjes, ca. 5 cm)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 500 gram wortels (in stukjes)
- 2 trostomaten (in stukken)
- 800 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 125 milliliter Griekse yoghurt
- 2 eetlepels koriander (gehakt)