
Hoofdgerecht
Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes
4 personen
30 minuten
Stamppot wordt voornamelijk geserveerd met vlees, maar wist je dat het met vis ook erg lekker is! Probeer daarom eens deze overheerlijke wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes.
Bereidingswijze
- Schep de zalmblokjes om met de woksaus. Kook intussen de aardappels gaar.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de wortel. Voeg de ui en gember toe en fruit al roerend circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af, laat droogstomen en stamp fijn. Roer de melk en olijfolie erdoor tot een romige puree en breng verder op smaak met zout en peper. Schep de gebakken wortel erdoor en houd warm in de pan.
- Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes op hoge stand 1 minuut rondom. Bestrooi met sesam en bak kort tot de sesamzaadjes licht verkleuren.
- Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de zalmblokjes erover.
- Serveer de wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes direct.
- 400 gram zalmfilets (in blokjes, zonder vel)
- 4 eetlepels woksaus teriyaki
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in blokjes)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 700 gram wortels (geschrapt, grof geraspt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 1 cm)
- 100 milliliter melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sesamzaad