
Lunch, Ontbijt
Worteltaart-pannenkoek
8 personen
30 minuten
Zoek je naar een leuk recept om samen met de kids te maken voor bij de paasbrunch? Maak deze worteltaart-pannenkoek! Meer inspiratie opdoen voor pasen? Klik dan hier!
Werkwijze voor worteltaart-pannenkoek
- Voeg de helft van de melk toe aan de pannenkoekmix en mix tot een glad beslag. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor.
- Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Schep de wortel en sinaasappelrasp door het beslag.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin dunne pannenkoeken van het beslag. Houd ze warm en vouw ze in vieren of dubbel.
- Meng het sinaasappelsap met de kwark, honing en noten en serveer bij de pannenkoeken.
Bereidingstip
Combineer de wortel in dit recept met geraspte courgette.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 26 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 7 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,5 g |
- 1 pak meergranen pannenkoekmix
- 1 liter melk
- 4 eieren uit eigen streek
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 300 gram wortels (geraspt)
- boter
- 250 gram kwark of 250 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels honing
- 100 gram walnoten (grof gehakt) of 100 gram pecannoten (grof gehakt)