
Hoofdgerecht
Zacht gegaarde knolselderij-steak met peterselieboter
2 personen
25 minuten
Een verrassend lekker herfst-recept: zacht gegaarde knolselderij-steak! Onze knolselderij komt het hele jaar door vertrouwd uit eigen streek en is een groente die je zéker eens op tafel moet zetten. Onze tip: gaar ‘m lekker zacht en serveer met peterselieboter.
Voorbereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
Overige tijden
- 40 min oventijd
Bereidingswijze
- Boen de knolselderij schoon. Je hoeft hem niet te schillen. Verwijder de kontjes van de knolselderij en snijd hem vervolgens in 4 dikke plakken.
- Meng in een kommetje de olijfolie met de honing en mosterd tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Smeer de plakken knolselderij aan beide kanten in met de honing-mosterd marinade.
- Rooster de knolselderij in 40 minuten goudbruin in de oven. Keer halverwege.
- Maak in de laatste 10 minuten de peterselie-boter. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Roer de knoflook en peterselie erdoor, samen met een snuf peper en zout. Voeg de kappertjes toe en laat de botersaus 3 minuten op laag vuur zacht koken.
- Serveer de knolselderij steaks (2 p.p) met de peterselieboter en garneer (eventueel) met extra peterselie. Heb je nog wat over van de honing-mosterd marinade? Dan mag je deze er gerust ook overheen lepelen
- 1 knolselderij
- 1 tl franse mosterd
- 3 el honing
- 2 el olijfolie
- 45 gram roomboter
- 2 el gehakte verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 50 gr kappertjes