
Hoofdgerecht
Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney
4 personen
25 minuten
Heerlijk geroosterde zalm met verse Provençaalse kruiden. Lekker met een chutney gemaakt van bietjes en cranberry. Een ideaal gerecht voor de feestdagen!
Bereidingswijze
- Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten.
- Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
- Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
- Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
- Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie.
- Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
- Serveer de zalm met de chutney.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 540 kcal |
Koolhydraten | 38 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 6 g |
- 4 zalmfilets (à 125 g)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels verse Provençaalse kruiden (gehakt) zoals rozemarijn, tijm en basilicum
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (grof gesnipperd)
- 1 appel (geschild, in blokjes)
- 200 gram verse cranberry's
- 100 gram suiker
- 200 gram gekookte bieten (geschild, in blokjes)
- 100 milliliter balsamicoazijn
- 1 eetlepel verse dille (gehakt)