Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Heerlijk geroosterde zalm met verse Provençaalse kruiden. Lekker met een chutney gemaakt van bietjes en cranberry. Een ideaal gerecht voor de feestdagen!

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten.
  2. Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
  3. Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  4. Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
  5. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie.
  6. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
  7. Serveer de zalm met de chutney.

Smakelijk!

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
  • 4 zalmfilets (à 125 g)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse Provençaalse kruiden (gehakt) zoals rozemarijn, tijm en basilicum
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (grof gesnipperd)
  • 1 appel (geschild, in blokjes)
  • 200 gram verse cranberry's
  • 100 gram suiker
  • 200 gram gekookte bieten (geschild, in blokjes)
  • 100 milliliter balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse dille (gehakt)
culinairkerstkerst-vislekkerstewensenviszalm

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?