
Hoofdgerecht
Zalm in bladerdeeg met zoete aardappelfriet en trostomaatjes
4 personen
50 minuten
Verras je gezelschap tijdens de feestdagen met zalm in bladerdeeg met zoete aardappelfriet en trostomaatjes. Met dit gemakkelijke recept zet je in een handomdraai een feestelijk hoofdgerecht op tafel!
Overige tijden
- 30 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 ˚C.
- Snijd de aardappelen in dikke frieten van 1,5 cm. Doe ze in een kom en strooi de paprikapoeder, cayennepeper, knoflook en olijfolie erover.
- Meng alles goed door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Als het te vol ligt, gebruik je twee bakplaten.
- Rooster de frieten 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tijdens het roosteren 2 keer om.
- Zet na 5 minuten de zalm in bladerdeeg ook in de oven, deze bak je in 20-22 minuten goudbruin en gaar.
- Zet in de laatste 8 minuten ook de trostomaatjes in de oven, zodat deze poffen. Snijd de courgette in plakjes en bak ze in 3 min. in een hete grillpan goudbruin. Keer ze halverwege om.
- Haal alles uit de oven en maak een serveerschaal op.
- Strooi versgemalen zeezout over de friet, serveer de trostomaatjes en courgette er apart bij. Garneer de zalm met citroen en dille.
Biertip
Maak deze feestmaaltijd compleet met Jopen Witte Kerst!
Wijntip
Lekker met een glas Reserve Personelle Mâcon Village Chardonnay.
Varieer met gemak!
Probeer ook eens onze runderbeenham of de varkensfilet dark roast!
- 250 gram l’Amuse trostomaatjes uit eigen streek
- 2 Vismarine ovenschotels zalm in bladerdeeg
- 4 grote zoete aardappelen, geschild
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- zeezout
- 1 courgette
- 1 citroen
- 2 takjes dille