
Hoofdgerecht
Zalm met groene asperges en rijst
4 personen
20 minuten
Zalm met groene asperges en rijst: een makkelijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat!
Werkwijze
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar.
- Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
- Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
- Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droog stomen.
- Meng tomaten en gesneden asperges door de rijst.
Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht van tevoren klaar maken! Erg handig wanneer je weinig tijd in de avond hebt.
- 4 zalmfilets
- 300 gram rijst
- 1 kilo groene asperges
- 1 tomaat
- Olijfolie
- Zout naar smaak