Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Zalm met groene asperges en rijst

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zalm met groene asperges en rijst: een makkelijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat!

Werkwijze

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar.
  2. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
  3. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
  4. Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droog stomen.
  5. Meng tomaten en gesneden asperges door de rijst.

Bereidingstip:

Je kunt dit gerecht van tevoren klaar maken! Erg handig wanneer je weinig tijd in de avond hebt.

  • 4 zalmfilets
  • 300 gram rijst
  • 1 kilo groene asperges
  • 1 tomaat
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
aspergePyrexviszalm

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?