
Hoofdgerecht
Zalm met venkel en spinazie
4 personen
25 minuten
Zin in vis vanavond? Ga dan voor dit gerecht met zalm, venkel en spinazie. Smakelijk!
Bereidingswijze voor zalm met venkel en spinazie
- Verhit de boter en bak hierin de venkel circa 7 minuten op een hoge stand. Voeg de tomaatjes toe en roer goed.
- Voeg de zalmfilets toe, zet de warmtebron lager en bak afgedekt circa 12 minuten. Neem de vis uit de pan, voeg de spinazie en basilicum toe en bak 2 minuten.
- Voeg het citroensap toe, leg de zalmfilets terug in de pan en verwarm nog 3 minuten.
Bereidingstip
Dit recept is lekker met pasta.
Meer gerechten met vis bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 530 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
26 g 10 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 2,9 g |
- 50 gram boter
- 2 venkelknollen (dun gesneden)
- 200 gram zongedroogde tomaatjes (grof gehakt)
- 4 zalmfilets
- 200 gram spinazie (panklaar)
- 1 bosje basilicum
- 1 citroen (sap)