Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Zalm met venkel en spinazie

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in vis vanavond? Ga dan voor dit gerecht met zalm, venkel en spinazie. Smakelijk!

Bereidingswijze voor zalm met venkel en spinazie

  1. Verhit de boter en bak hierin de venkel circa 7 minuten op een hoge stand. Voeg de tomaatjes toe en roer goed.
  2. Voeg de zalmfilets toe, zet de warmtebron lager en bak afgedekt circa 12 minuten. Neem de vis uit de pan, voeg de spinazie en basilicum toe en bak 2 minuten.
  3. Voeg het citroensap toe, leg de zalmfilets terug in de pan en verwarm nog 3 minuten.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met pasta.

Meer gerechten met vis bekijken? Klik dan hier!

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 11 g
Zout 2,9 g
  • 50 gram boter
  • 2 venkelknollen (dun gesneden)
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes (grof gehakt)
  • 4 zalmfilets
  • 200 gram spinazie (panklaar)
  • 1 bosje basilicum
  • 1 citroen (sap)
avondetendinergezondsnelvisweekmenu-4zalm

Ook interessant

Recepten

Gegrilde zalm met broccoli en kruidenrijst

gestoomde prei
Recepten

Gestoomde prei met sinaasappel-basilicumolie

worteltaart-pannenkoek
Recepten

Worteltaart-pannenkoek

preitaart
Recepten

Preitaart

Roergebakken spekreepjes
Recepten

Roergebakken spekreepjes met broccoli en mie

Paddenstoelentaart met pastinaak
Recepten

Paddenstoelentaart met pastinaak

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-PHZ-1080x1080-2021-Duralex.jpg
  • JL-PHZ-1080x1080-2021-van-der-valk.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?