
Hoofdgerecht
Zalm-tandoorispiesjes
4 personen
20 minuten
Tandoori betekent gemarineerd in yoghurt en kruiden en geroosterd in een ‘tandoor’, een speciale oven. Een bekend recept, dat vooral gemaakt wordt met kip. Maar je kunt het ook prima met zalm bereiden!
Voorbereiden
Meng de tandoorikruiden of kerriepoeder met de yoghurt, knoflook, olijfolie, zout en peper. Roer de zalmblokjes erdoor en laat minimaal 1 uur marineren.
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Rijg de zalmblokjes aan spiesjes en voeg om en om gele en rode paprikastukjes toe.
- Gril de zalmspiesjes op de barbecue in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Zorg ervoor dat de marinade niet aanbrandt. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met 2 bosuitjes in ringetjes. Garneer met partjes limoen.
- Meng de tandoorikruiden of kerriepoeder met de yoghurt, knoflook, olijfolie, zout en peper. Roer de zalmblokjes erdoor en laat minimaal 1 uur marineren.
- 1 eetlepel tandoorikruiden of 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 zalmfilets (in blokjes)
- 1 gele paprika (in stukjes)
- 1 rode paprika (in stukjes)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 4 partjes limoenen