Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
zalmburger met pestocrème
Hoofdgerecht

Zalmburger met pestocrème

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Kun je niet kiezen tussen een burger of zalm? Dan is deze zalmburger met pestocrème echt iets voor jou! Overheerlijk van de barbecue.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue.
  2. Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is.
  3. Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast.
  4. Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie.
  5. Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel.
  6. Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto.
  7. Leg de burgers met de pestocrème erop kort op de hete barbecue. Serveer de zalmburger met pestocrème op de broodjes met rucola.
  • 400 gram zalmfilets (in blokjes)
  • 1 eiwit
  • 50 gram broodkruim
  • 1 sjalot (gehakt)
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 focaccia's (licht geroosterd, opengesneden)
  • 50 gram rucola
  • 125 milliliter mascarpone
  • 3 eetlepels pesto
barbecueBBQburgerpestozalm

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?