
Hoofdgerecht
Zalmburger met pestocrème
4 personen
20 minuten
Kun je niet kiezen tussen een burger of zalm? Dan is deze zalmburger met pestocrème echt iets voor jou! Overheerlijk van de barbecue.
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue.
- Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is.
- Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast.
- Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie.
- Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel.
- Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto.
- Leg de burgers met de pestocrème erop kort op de hete barbecue. Serveer de zalmburger met pestocrème op de broodjes met rucola.
- 400 gram zalmfilets (in blokjes)
- 1 eiwit
- 50 gram broodkruim
- 1 sjalot (gehakt)
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 focaccia's (licht geroosterd, opengesneden)
- 50 gram rucola
- 125 milliliter mascarpone
- 3 eetlepels pesto