
Zalmburger met pittige mayo en komkommersalade
Door Jan Linders
Houd jij niet zo vlees maar heb jij tijdens de BBQ wel zin in een heerlijke burger? Maak dan deze verrassende zalmburger. Je maakt zelf heel eenvoudig een burger van zalm lees hier hoe je hem maakt.
Dit kun je met allerlei vissoorten doen, geef er een draai aan en maak de lekkerste visburger.
Benodigdheden
- 4 satéprikkers
- Keukenmachine
- Koekenpan/BBQ
Werkwijze
- Mix de stukjes zalm met het eiwit, citroensap, een snuf zout en peper in een keukenmachine tot een grof gehakt.
- Schep met de hand 3 eetlepels bosui en eventueel paneermeel erdoorheen als het gehakt te nat is.
- Vorm met natte handen 4 grote burgers van het zalmgehakt en leg afgedekt in de koelkast.
- Maak een salade van de komkommer, de rest van de bosui, peterselie en radijs. Schep een paar druppels citroensap en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmburgers om en om in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Snijd intussen de broodjes door en meng de mayonaise met de mierikswortel. Bestrijk de broodjes met de saus en verdeel wat salade erover.
- Leg de zalmburgers erop en steek de broodkapjes vast met een prikker. Serveer de rest van de salade erbij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 510 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 4 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1 g |