
Bijgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht
Zalmcrostini met citroen-dillecrème
2 personen
20 minuten
Op zoek naar lekkere hapjes voor een borrel, verjaardag of andere speciale gelegenheid? Maak eens zalmcrostini’s met citroen-dillecrème! Visliefhebbers zullen dit hapje absoluut lekker vinden!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuine plakken.
- Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Leg het brood naast elkaar op de bakplaat en rooster het 8-10 minuten in de oven.
- Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil. Gebruik de rest van de citroen als garnering.
- Meng crème fraîche met citroenrasp en een deel van de dille.
- Bestrijk de broodplakken met de citroen-dillecrème. Verdeel de zalm erover, maal een beetje peper over de zalm en garneer met de kappertjes, de citroen en de dille.
Variatie
Snijd de zalm eens in reepjes en serveer deze met de crème fraîche op een lepel of op een plak geroosterde courgette. Vervang citroen door sinaasappel.
Wijnadvies
Vanwege het ‘zuurtje’ van de citroen ook graag wit met een beschaafd zuurtje: Sauvignon Blanc. Denk aan Danie de Wet, Indomita of Touraine.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1140 kcal |
Koolhydraten | 57 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
85 g 31 g |
- 1 klein stokbrood of 1 ciabattabrood
- 75 milliliter olijfolie
- 1 citroen
- 200 milliliter crème fraîche
- 1 eetlepel verse dille (gehakt)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel kappertjes