
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Zalmfilet met sinaasappel en venkel
4 personen
15 minuten
Deze lekkere lichte zalmfilet staat binnen no time op tafel. Serveer het met een stukje brood en je hebt een heerlijk gerecht voor elk eetmoment.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van ½ cm dik.
- Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
- Rooster de vis circa 15 minuten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.
Wijnadvies
Bij gerechten met een volle en vette smaak serveren we ook een wijn die een klein vetje in het mondgevoel geeft. Schenk bij deze zalmfilet Favoritos Chardonnay-Viognier.
- 750 gram zalmfilets
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 3 eetlepels olijfolie
- droge witte wijn (om te besprenkelen)
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
- 1 eetlepel dille (gehakt)