Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Zalmfilet op de huid met honing-mosterd marinade, sperziebonen en pommes duchesse

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een feestelijke zalm om te serveren bij het kerstdiner! De zachte, subtiele smaak van zalm past perfect bij héél veel gerechten. Onze favoriet voor deze Kerst: zalmfilet op de huid met honing-mosterd marinade. Lekker met pommes duchesse en verse sperziebonen! Tip: onze zalmfilet op de huid is de héle maand december extra scherp geprijsd. Zo wordt feestelijk ook betaalbaar!

Bereidingswijze

  1. Begin met het bereiden van de zalmfilet. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilet op de huid in een ovenbestendige schaal.
  2. Meng in een kommetje de mosterd, honing, gehakte dille, rasp van een halve citroen en olijfolie tot een gladde marinade. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Smeer de bovenkant van de zalm royaal in met de honing-mosterd marinade. Bak de zalm ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, of tot de zalm gaar is.
  4. Bereid ondertussen de pom duchesse zoals aangegeven op de verpakking. Indien je deze in de oven bereidt kun je deze bij de zalm schuiven.
  5. Ga verder met de verse sperziebonen. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Dop de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6 tot 8 minuten gaar. Spoel de bonen daarna af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
  6. Verdeel de zalm, pommes duchesse en sperziebonen over de borden. Garneer de zalm voor een feestelijk effect met een takje verse dille.
  • 600 gr zalmfilet op huid
  • 800 gr sperziebonen
  • 400 gr pommes duchesse
  • Voor de marinade:
  • 2 el grove mosterd
  • 4 el honing
  • 6 takjes dille (vers)
  • Rasp van een 1 citroen
  • 4 el olijfolie, extra vierge
decmeberkerstzalm

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?