
Hoofdgerecht
Zalmfilet op de huid met honing-mosterd marinade, sperziebonen en pommes duchesse
4 personen
45 minuten
Een feestelijke zalm om te serveren bij het kerstdiner! De zachte, subtiele smaak van zalm past perfect bij héél veel gerechten. Onze favoriet voor deze Kerst: zalmfilet op de huid met honing-mosterd marinade. Lekker met pommes duchesse en verse sperziebonen! Tip: onze zalmfilet op de huid is de héle maand december extra scherp geprijsd. Zo wordt feestelijk ook betaalbaar!
Bereidingswijze
- Begin met het bereiden van de zalmfilet. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilet op de huid in een ovenbestendige schaal.
- Meng in een kommetje de mosterd, honing, gehakte dille, rasp van een halve citroen en olijfolie tot een gladde marinade. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Smeer de bovenkant van de zalm royaal in met de honing-mosterd marinade. Bak de zalm ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, of tot de zalm gaar is.
- Bereid ondertussen de pom duchesse zoals aangegeven op de verpakking. Indien je deze in de oven bereidt kun je deze bij de zalm schuiven.
- Ga verder met de verse sperziebonen. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Dop de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6 tot 8 minuten gaar. Spoel de bonen daarna af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
- Verdeel de zalm, pommes duchesse en sperziebonen over de borden. Garneer de zalm voor een feestelijk effect met een takje verse dille.
- 600 gr zalmfilet op huid
- 800 gr sperziebonen
- 400 gr pommes duchesse
- Voor de marinade:
- 2 el grove mosterd
- 4 el honing
- 6 takjes dille (vers)
- Rasp van een 1 citroen
- 4 el olijfolie, extra vierge