
Borrelhapje, Lunch, Traktatie
Hangop dip met broodstengels
4 personen
10 minuten
Leuk recept voor een zelfgemaakte hangop dip met gemengde kruiden. Lekker voor bij een borrel of als tussendoortje! Let wel op, de hangop moet een nachtje in de koelkast uitlekken.
Werkwijze
- Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt.
- Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken.
- Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, de knoflook, de citroenschil, de komijn en zout en peper naar smaak.
- Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.
Bereidingstip
- Gebruik verse kruiden als peterselie, bieslook, tijm en koriander.
- Vervang de peper eens door chillipepervlokken.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 34 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 5 g |
- 1 liter volle yoghurt
- 1 handje verse gemengde kruiden (gehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel citroenschil (geraspt)
- 1 mespunt komijnpoeder (djinten)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 4 pitabroodjes (geroosterd, in repen) of 20 soepstengels