
Hoofdgerecht
Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus
4 personen
30 minuten
Een burger, maar dan net even anders. Deze zoete-aardappelburger met een frisse yoghurtsaus is een goede vervanger voor als je een keer geen vlees wilt!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Rasp de zoete aardappels grof.
- Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
- Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
- Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout.
- Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.
- 800 gram zoete aardappels (geschild)
- 4 eieren
- 4 eetlepels bloem
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- handje munt (grof gehakt)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 witte kadetjes (gehalveerd)
- 200 gram botersla
- 1 komkommer (in linten geschaafd)