
Hoofdgerecht
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groente en kikkererwten
4 personen
30 minuten
Deze geroosterde zoete aardappel met kruidige groente en kikkererwten is een Midden-Oosters ovengerecht dat je echt eens moet proberen!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snuf zout om in een grote ovenschaal.
- Rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 15-20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn.
- Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt.
- Bestrooi de geroosterde zoete aardappel naar smaak met chilipeper.
- 600 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 2 grote rode uien (in partjes)
- 4 teentjes knoflook (grof gehakt)
- 5 eetlepels olijfolie
- circa 1.5 eetlepels ras el hanout of
- circa 1.5 eetlepels komijnpoeder (djinten)
- 500 gram broccoliroosjes (panklaar)
- 2 courgettes (in blokjes)
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
- 1 bosje peterselie (grof gehakt)
- 100 gram Griekse yoghurt
- evt. chilipepervlokken