Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
geroosterde zoete aardappel
Hoofdgerecht

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groente en kikkererwten

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze geroosterde zoete aardappel met kruidige groente en kikkererwten is een Midden-Oosters ovengerecht dat je echt eens moet proberen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snuf zout om in een grote ovenschaal.
  2. Rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 15-20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt.
  4. Bestrooi de geroosterde zoete aardappel naar smaak met chilipeper.
  • 600 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
  • 2 grote rode uien (in partjes)
  • 4 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • circa 1.5 eetlepels ras el hanout of
  • circa 1.5 eetlepels komijnpoeder (djinten)
  • 500 gram broccoliroosjes (panklaar)
  • 2 courgettes (in blokjes)
  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • evt. chilipepervlokken
kikkererwtenMidden-oostersovengerechtovenschotelvegetarischwinterzoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?