
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Zoete aardappelen met Apetina kaas en kikkererwten
4 personen
50 minuten
Gesponsord artikel
Op zoek naar een andere bereiding van je aardappelen? Probeer deze zoete aardappelen met Apetina kaas en kikkererwten eens! Een topper die zeker in de smaak zal vallen.
Bereidingswijze
- Stel de oven in op 220 °C.
- Was de zoete aardappelen goed en bak ze gedurende 45 minuten gaar in de oven.
- Ze zijn gaar als je er makkelijk met een mes in kunt prikken.
- Pel en snijd de uien en knoflook.
- Neem 2 eetlepels olie uit de pot met witte kaas en doe deze in een koekenpan op middelhoog vuur met de gerookte paprikapoeder, komijn, chilipeper en gemalen koriander.
- Voeg de ui en optioneel de plakjes prosciutto, in kleinere stukken gesneden, toe.
- Bak ze totdat de uien zacht zijn en de prosciutto wat kleur krijgt.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Voeg de kikkererwten toe aan de pan en verwarm deze even mee.
- Voeg de uitgelekte kaasblokjes (bewaar de olie) en gesneden verse koriander toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Mix yoghurt, tahini en het citroensap om de saus te maken.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd de gare zoete aardappelen open en breng ze op smaak met olie uit de Apetina pot.
- Lepel de kikkererwten-kaasvulling in de zoete aardappelen.
- Maak de zoete aardappelen met Apetina kaas af met een dot yoghurtsaus.
- 4 zoete aardappelen
- 1 pot Apetina® witte kaasblokjes in olie
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 230 g kikkererwten
- 4 plakjes prosciutto (optioneel)
- 0,5 tl. chili vlokken (optioneel)
- 1 tl. gerookt paprikapoeder
- 0,5 tl. komijn
- 0,5 tl. gemalen koriander
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1 handje verse koriander
- 300 ml yoghurt
- 1 el. tahini
- 2 el. Citroensap