Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
zoete aardappelkrokantjes
Borrelhapje, Traktatie

Zoete-aardappelkrokantjes met rozemarijn en zeezout

2 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Opzoek naar een lekker tussendoortje of een heerlijk borrelhapje? Probeer dit recept eens! Deze zoete-aardappelkrokantjes zijn zeer geschikt voor bij de borrel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  2. Schaaf de zoete aardappels in flinterdunne plakken. Dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met olie. Bestrooi met grof zeezout en gedroogde rozemarijn en rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven.
  4. Serveer direct warm of laat afkoelen.

Bereidingstip: deze zoete-aardappelkrokantjes zijn lekker als bijgerecht of snack met citroen- of chilimayonaise of met een dip van kwark met geraspte Parmezaanse kaas.

 

  • zoete aardappel (schoongeboend)
  • zonnebloemolie
  • zeezout
  • gedroogde rozemarijn
back2school & workkrokantjestussendoortjeszoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?