Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Zoete-aardappelsalade met spekjes

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Welke salade maken we vandaag? Deze zoete aardappelsalade met spekjes is een gouden combi! Ontzettend lekker bij de BBQ!

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de zoete aardappels in circa 10 minuten goudbruin in het bakvet.
  2. Meng de zoete aardappel met de bleekselderij, spekjes, ui en basilicumblaadjes.
  3. Giet dressing erover en garneer met de croutons en pistachenoten.

Bereidingstip

Deze salade is lekker met een blauwekaasdressing.

  • 150 gram magere spekreepjes
  • 3 zoete aardappels (geschild, in blokjes)
  • 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
  • 1 rode ui (in dunne halve ringen)
  • 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
  • 6 eetlepels croutons
  • 4 eetlepels pistachenoten (grof gehakt)
spekzoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?