
Hoofdgerecht
Zoete-aardappelsalade met spekjes
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de zoete aardappels in circa 10 minuten goudbruin in het bakvet.
- Meng de zoete aardappel met de bleekselderij, spekjes, ui en basilicumblaadjes.
- Giet dressing erover en garneer met de croutons en pistachenoten.
Bereidingstip
Deze salade is lekker met een blauwekaasdressing.
- 150 gram magere spekreepjes
- 3 zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
- 6 eetlepels croutons
- 4 eetlepels pistachenoten (grof gehakt)