
Hoofdgerecht
Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes gepaneerde varkensschnitzel
4 personen
30 minuten
Onze gepaneerde varkensschnitzels zijn niet alleen van de állerbeste kwaliteit, maar ook lekker bij héél veel gerechten! 💙 Zoals deze verse zoete aardappelstamppot, bereid met andijvie en geitenkaas. 🧀 Een combinatie die je moét proeven! 😍
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels en doe ze in een diepe pan met kokend water. Kook de aardappels in 15-20 koken minuten zacht.
- Bak ondertussen de varkensschnitzel in een pan met een klontje boter aan beide kanten gaar.
- Giet het kookvocht af. Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree met een aardappelstamper.
- Snijd de andijvie in reepjes en hak de bieslook fijn. Meng dit door de gestampte zoete aardappel.
- Snijd de vakkenschnitzels in reepjes.
- Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met reepjes gebakken varkensschnitzel, verkruimelde geitenkaas en gehakte walnoten.
- 2 gepaneerde varkensschnitzel
- 600 gr zoete aardappel
- 250 gr verse andijvie
- 4 el gehakte verse bieslook (zo’n 6 gram)
- 85 gr zachte geitenkaas
- 40 gr walnoten