Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes gepaneerde varkensschnitzel

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Onze gepaneerde varkensschnitzels zijn niet alleen van de állerbeste kwaliteit, maar ook lekker bij héél veel gerechten! 💙 Zoals deze verse zoete aardappelstamppot, bereid met andijvie en geitenkaas. 🧀 Een combinatie die je moét proeven! 😍

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en doe ze in een diepe pan met kokend water. Kook de aardappels in 15-20 koken minuten zacht.
  2. Bak ondertussen de varkensschnitzel in een pan met een klontje boter aan beide kanten gaar.
  3. Giet het kookvocht af. Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree met een aardappelstamper.
  4. Snijd de andijvie in reepjes en hak de bieslook fijn. Meng dit door de gestampte zoete aardappel.
  5. Snijd de vakkenschnitzels in reepjes.
  6. Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met reepjes gebakken varkensschnitzel, verkruimelde geitenkaas en gehakte walnoten.
  • 2 gepaneerde varkensschnitzel
  • 600 gr zoete aardappel
  • 250 gr verse andijvie
  • 4 el gehakte verse bieslook (zo’n 6 gram)
  • 85 gr zachte geitenkaas
  • 40 gr walnoten
boerenkoolgezondschnitzelzoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Recepten

Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?