
Hoofdgerecht
Zoete aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm
4 personen
30 minuten
Stamppot met verrassende seizoensingrediënten, waarmee jij je gezelschap zal verbazen en doen watertanden. Probeer deze zoete aardappelstamppot nu zelf!
Bereidingswijze
- Kook de zoete aardappel met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten.
- Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
- Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de zoete aardappelstamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.
Bereidingstip:
- Wil je een maaltijd zonder vlees? Dan is een vegetarische kaasschnitzel hier ook lekker bij.
- Geef de stamppot iets meer pit. Vervang de knolselderij door prei, laat de appel weg en voeg fijngehakte rode peper en gember toe.
- 1 kilogram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
- 400 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 100 gram boter
- 4 (merguez)worstjes (ingeprikt)
- 125 milliliter warme melk
- 2 appels (geschild, grof geraspt)
- 0.5 eetlepel tijm (gehakt) of 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)