
Hoofdgerecht
Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma
4 personen
30 minuten
Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma. Een bijzonder, maar zeer smakelijk stamppot recept met een Oosterse twist!
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
- Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
- Giet de aardappels af en laat goed uitlekken.
- Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree.
- Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
- Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant.
- Serveer het shoarmavlees bij de zoete-aardappelstamppot.
- 1 kilogram zoete aardappel (geschild, in kleine blokjes)
- 0.5 bol knoflook (gepeld, gekneusd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 verse gember (geschild, geraspt)
- 600 gram spitskolen (in dunne reepjes)
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram shoarmavlees
- 2 eetlepels honing