
Zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s
Luchtig van binnen, knapperig van buiten: ons Korengoud vloerbrood is de perfecte basis voor een heerlijke sandwich. Ga voor een verrassende variatie en beleg je sandwich eens anders! Deze zoete variant heeft een bijzondere smaakcombinatie en is watertandend lekker! Een zoete lunch, wie wil dat nou niet?
Bereidingswijze
- Pel de bananen en snijd deze in de lengte doormidden.
- Smelt de boter en bak hierin de gehalveerde bananen aan beide kanten circa 3 minuten op middelhoge stand. Bestrooi tijdens het bakken met kaneelpoeder.
- Meng de ricotta met de roomkaas en houd dit apart.
- Rooster het brood en besmeer met het ricotta-roomkaas mengsel. Beleg het brood met de bananen en bestrooi met de suikerpinda’s.
Variatie- of combinatietip:
Naast de zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s hebben we nog 8 andere, heerlijke sandwiches. Perfect voor bij de brunch of om een uitgebreide lunch mee te maken. Kies jouw favoriet en proef ze zelf: om je vingers bij af te likken!
Sandwich tomato tonnato: klik hier voor het recept
Sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam: klik hier voor het recept
Sandwich met gegrilde kip en guacamole: klik hier voor het recept
Sandwich met Onze Trots gegrilde rosbief en chimichurri: klik hier voor het recept
Sandwich met avocado, feta en walnootpesto: klik hier voor het recept
Sandwich met makreelsalade en appel: klik hier voor het recept
Sandwich met gerookte kipfilet en piccalilly mayonaise: klik hier voor het recept
Sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus: klik hier voor het recept
- 1 eetlepel boter
- 4 bananen (gehalveerd in de lengte)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels ricotta
- 2 eetlepels roomkaas
- 4 sneeën Korengoud vloerbrood
- 2 eetlepels suikerpinda's