
Hoofdgerecht, Salades
zomer-couscous met aubergine, olijven en munt
4 personen
30 minuten
Lekker vegetarisch gerecht voor een heerlijke avond. Heel snel en eenvoudig gemaakt, perfect voor de drukke dagen.
Werkwijze
- Giet 1 eetlepel olie over de couscous en meng goed. Giet 150-200 ml kokend water over de couscous tot de couscous net onder staat, dek af en laat wellen.
- Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de aubergine, wortel en ui circa 15 minuten op middelhoge tot hoge stand. Voeg de paprika, rozijnen en het sinaasappelsap toe en bak circa 5 minuten.
- Doe de olijven, kaneel en komijn erbij en bak 2 minuten. Voeg de sinaasappelrasp en couscous toe en roer door. Bestrooi de couscous met de pistachenoten en munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 475 kcal |
Koolhydraten | 57 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 3 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 0,2 g |
- 5 eetlepels olijfolie
- 200 gram couscous
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 wortel (in plakjes)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 paprika's (in blokjes)
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 sinaasappel (rasp en sap)
- 100 gram zwarte olijven
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 2 eetlepels pistachenoten
- 1 bosje munt (grof gehakt)