
Hoofdgerecht
Zomergroentegratin met gepofte aardappel
4 personen
35 minuten
Zomerse groente verschuilt onder een heerlijke gratin. Allemaal te vinden in dit gerecht van zomergroentegratin met gepofte aardappel. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Prik de schil van de aardappels in en zet ze in een cirkel in een magnetronschaal. Gaar de aardappels afgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikarepen en bosui circa 4 minuten.
- Kook intussen de peultjes en wortel beetgaar en giet af.
- Schep met de courgette en mais door het paprikamengsel en bak circa 2 minuten mee. Schakel de warmtebron uit.
- Schep de bladselderij en hüttenkäse door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Snijd de aardappels open en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en serveer bij de gratin.
Variatie
De aardappels zijn ook lekker met knoflooksaus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 425 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 7 g |
- 4 aardappels (schoongeboend)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 1 groene paprika (in repen, zonder zaadjes)
- 4 lente-/bosuitjes (schoongemaakt, in stukjes van 3 cm)
- 100 gram peultjes (afgehaald)
- 200 gram wortels (geschrapt, in reepjes)
- 1 courgette (in plakjes)
- circa 150 mais (uitgelekt, blikje)
- 2 eetlepels verse bladselderij (gehakt) of 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
- 100 gram hüttenkäse
- 150 gram mozzarella (in plakken)