
Bijgerecht
Zomerse bessensalade met Apetina
4 personen
20 minuten
Gesponsord artikel
Deze zomerse bessensalade barst van de pure frisheid van de allerbeste zomerse ingrediënten. Niet alleen smaakt hij geweldig, maar hij is ook nog goed voor je en bij de aanblik van alle kleuren op je bord word je gegarandeerd vrolijk.
Proef hoe goed deze salade is. De kaas is de romige sleutel die alle ingrediënten bij elkaar brengt. Ik weet zeker dat de vinaigrette met aardbei en maanzaad deze zomer je favoriet wordt zodra je hem hebt geproefd. Als je altijd op zoek bent naar nieuwe saladerecepten voor bij de bbq hoef je niet verder te kijken. Dit is de meest zomerse salade die je kan vinden!
Bereidingswijze
- Snijd de houtige stukjes af van de asperges. Kook de asperges twee minuten, spoel ze af en zet ze in ijskoud water.
- Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote slakom.
- Maak de dressing door aardbeien, suiker en witte wijnazijn in een blender te doen (of gebruik een staafmixer). Mix tot het mengsel glad is.
- Laat de machine draaien terwijl je langzaam de olie toevoegt. Breng op smaak met zout, peper en maanzaad.
- Giet de dressing over de salade en garneer met verse basilicum.
- Serveer de zomerse bessensalade met Apetina op een ondiep bord.
- 500 g groene asperges
- 500 g verse bessen
- 70 g rucola
- 70 g bladspinazie
- 1 Apetina® Witte Kaasplak
- 50 g geroosterde, gesnipperde amandelen
- Voor de dressing:
- 125 g aardbeien
- 1 eetl. suiker
- 3 eetl. witte wijnazijn
- 1 dl olie
- 1 tl. zout
- 1 eetl. maanzaad
- snufje zwarte peper
- handje basilicumblaadjes