
Hoofdgerecht
Zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas
4 personen
20 minuten
Als er iets Hollands is, dan is het kaas. Karakteristiek en eigen, maar heel veelzijdig. Proef maar in deze zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de noten en zonnebloempitten uit over een bakplaat en rooster 10 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen
- Snijd intussen de friszure appels in 8 parten en verwijder het klokhuis. Verhit de grillpan en vet licht in met olijfolie. Gril de appelpartjes om en om in een paar minuten lichtbruin.
- Schep in een grote kom de sla om met de bieslook, noten, zaden en gegrilde appel. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over 4 grote borden en garneer met de blokjes kaas.
Bereidingstip
Lekker met stokbrood met Melkan kruidenboter.
- 50 gram walnoten
- 50 gram hazelnoten
- 20 gram zonnebloempitten
- 2 appels
- 1 theelepel olijfolie
- 1 kropsla (gedroogd, gewassen)
- 1 bosje bieslook (grof gehakt)
- 250 gram Melkan Goudse belegen (in kleine blokjes, aan een stuk)