
Hoofdgerecht
Zuidelijk stoofpotje
4 personen
40 minuten
Echt een gerecht voor in de herfst. Lekker samen aan tafel genieten van dit stoofpotje uit het Zuiden met rosbief en spekjes. Tip: kies voor een heerlijke Merlot of Syrah, deze rode wijnen zijn niet alleen lekker voor in de pan, een glas voor erbij is ook genieten!
- Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
- Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
- Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
- Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
- Bind de saus met maïzena of allesbinder. Lekker met sperziebonen en rijst.
- 75 gram boter
- 100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
- 500 gram rosbief
- 200 gram champignons (in plakjes)
- 3 sjalotjes (gepeld, gesnipperd)
- 20 zilveruitjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 200 milliliter rode wijn
- 200 milliliter vleesbouillon
- 1 eetlepel tijm (vers, gehakt, diepvries) of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel maizena of
- 1 eetlepel allesbinder