
Hoofdgerecht
Zuurkool met paprika en appel
4 personen
25 minuten
Zuurkool combineert erg goed met appel, maar ook zeker met paprika! Probeer daarom eens deze stamppot van zuurkool met paprika en appel.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe en stoof zachtjes 20 minuten.
- Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en stamp er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
- Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken. Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.
- Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.
Bereidingstip
Voeg 2 eetlepels honing toe aan de gestoofde zuurkool.
- 4 eetlepels arachideolie of
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 rode puntpaprika’s (zonder zaadjes, in smalle repen)
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 500 gram zuurkool (uitgelekt)
- 1 kilogram aardappel (geschild, in stukken)
- 150 milliliter warme melk
- nootmuskaat
- 2 grote appels (geschild)