
Hoofdgerecht
Zuurkoolschotel met appel en spekjes
4 personen
65 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de zuurkool met de mosterd en zure room.
- Bak de spekblokjes 3-4 minuten in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar het bakvet.
- Boor het klokhuis uit 1 appel met schil. Schil de overige 2 appels en snijd ze in blokjes.
- Meng de appelblokjes, rozijnen en de spekjes door de zuurkool. Schep het zuurkoolmengsel in de grote ovenschaal en verdeel daarover de rösti.
- Snijd de geboorde appel in dunne plakken en leg deze in het midden van de zuurkool.
- Bestrooi met een beetje kaneel en schenk het spekvet over de appelplakken.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 30-45 minuten goudbruin. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de appel te bruin wordt.
Bereidingstip
Vervang in deze zuurkoolschotel met appel de appel door ringen ananas.
- 500 gram wijnzuurkool of
- 500 gram zuurkool
- 2 eetlepels mosterd
- 125 milliliter zure room
- 400 gram gerookte spekblokjes
- 3 appels
- 50 gram blanke rozijnen
- 600 gram diepvriesrösti
- kaneelpoeder